Male puže za velike muže

Naziv projekta:

„Male puže za velike muže“

Što?

Opći cilj projekta: životne i stambene zajednice za osobe s autizmom učiniti samoodrživima te doprinijeti mogućnostima socijalnog uključivanja osoba s autizmom kroz osiguravanje odgovarajuće podrške u radnim aktivnostima i aktivnostima slobodnog vremena u holističkom okruženju.

Od samog osnivanja stambenih zajednica, Udruga je prepoznala dobre strane zdrave prehrane i ekološkog uzgoja kao sastavnice kvalitetnog i uravnoteženog razvoja svojih korisnika. Stambena zajednica u Mostarima, Vrbovečka Dubrava obuhvaća zemljište veličine 8000 m2, čiji je jedan dio iskorišten za uzgajanje hrane, a drugi dio za izradu senzoričkog parka u kojem osobe s autizmom mogu poboljšavati svoje senzomotoričke vještine. U 2015.godini, uzimajući u obzir mogućnosti i dobrobit korisnika, Udruga će preostali dio zemljišta iskoristiti za osnivanje uzgajališta puževa.

Vrste aktivnosti:

Izgradnja i opremanje farme puževa i uzgoj

Aktivnosti uzgoja puževa i rehabilitacija korisnika stambenih zajednica

Korisnici:

Izravni korisnici su osobe s poremećajima autističnog spektra različitog stupnja oštećenja i različitih kronoloških dobi s područja Grada Zagreba,  roditelji/skrbnici ovih osoba

Mjesto provedbe:

Grad Zagreb,  Zagrebačka županija

Datum početka i završetka projekta:

1.1.2015.-31.12.2015.

 

Projekt sufinancira Zagrebačka županija .