UAZ pobijedio na natječaju Projekta ESENSEE

Projekt „Sustainable Eco-Social Development for Persons with Autism (“Održivi eko-društveni razvoj za osobe s autizmom”) Udruge za autizam-Zagreb pobijedio je na natječaju za eko-društvene pilot projekte Mreže eko-društvene ekonomije južne i istočne Europe (ESENSEE).

Natječajem je UAZ-u dodijeljena financijska potpora u iznosu od 1.750,00 EUR u protuvrijednosti u kunama te stručnu potporu u obliku stručnog savjetovanja i razvoja ljudskih potencijala u iznosu od 30 radnih sati stručnjaka što iznosi protuvrijednosti od 1.200,00 EUR.

Natječaj je bio usmjeren  društvenim, javnim i poslovnim vođama, inovatorima, poduzetnicima, stručnjacima i nositeljima promjena u svim sektorima (javnim i privatnim tijelima, organizacija i institucijama) kojima treba financijska i stručna podrška u razvoju i provedbi perspektivnih eko-društvenih pilot projekata utemeljenih na načelima eko-društvene ekonomije i javno privatne suradnje i partnerstva.

Projekt ESENSEE podržan je od Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva  s ciljem promocije i razvoja eko društvene ekonomije, društveno-gospodarske suradnje i razvoja civilnog društva u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Projekt, između ostalog, podržava pilot projekte eko društvenog poduzetništva sklopu aktivnosti ESENSEE inkubatora kroz financijske i stručne podrške u ranom razvoju kvalitetnih inicijativa na načelima eko-društvenog poduzetništva.