Poziv na obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Zagrebu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu pod sloganom  “Autizam treba – sustavno rješenje“ u utorak 2. travnja 2013. godine u 12.00 sati na Markovom trgu u Zagrebu održat će se tradicionalni događaj puštanja balona plave boje, u sklopu kampanje i aktivnosti članica međunarodne organizacije za autizam „Autism Europe“.

Ovom prigodom u 12:30 sati u Hrvatskom saboru bit će održan okrugli stol na temu rješavanja problematike autizma u Republici Hrvatskoj. Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, predstavnici saborskih odbora, Grada Zagreba, gđa. Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom te dvanaestero predstavnika svih udruga članica krovne organizacije za autizam u Republici Hrvatskoj, Udruge za autizam Hrvatske iz ukupno 11 gradova.

Organizator događanja je Udruga za autizam Hrvatske, a u sklopu aktivnosti obilježavanja predviđeno je i osvjetljavanje građevina svjetlom plave boje, boje autizma, u duhu inicijative pod nazivom „Osvijetli plavim“ najveće sjevernoameričke organizacije za autizam „Autism Speaks“.

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Zagrebu središnji je državni događaj obilježavanja ovog dana te se održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Ovim putem Vas pozivamo na obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu i veselimo se Vašem dolasku!

Pozivnica