Održano predavanje o mentalnom zdravlju za roditelje/skrbnike osoba s autizmom

U srijedu, 2.listopada 2013.godine u prostorima ureda Udruge za autizam-Zagreb održano je predavanje je dr. psihijatrije Milivoja Kramarića na temu „Mentalno zdravlje, osnivanje Centra za mentalno zdravlje i formiranje mobilnih timova za pružanje usluga zdravstvene zaštite“.  Predavanje je održano za grupu roditelja/skrbnika osoba s autizmom čija su djeca članovi UAZ-a, s ciljem doprinosa razvoju sustava podrške obitelji osoba s autizmom kroz osnaživanje roditelja/skrbnika kako bi bili u mogućnosti pružiti kvalitetniju potporu sebi i svojoj obitelji.

Predavanje

S obzirom da se roditelji osoba s autizmom svakodnevno suočavaju sa brojnim izazovima te se propituju o najboljim načinima skrbi, na ovom predavanju upoznati su s pojmom i značenjem mentalnog zdravlja, s mogućnostima unapređenja skrbi za mentalno zdravlje osoba s autizmom u RH te s primjerima skrbi o mentalnom zdravlju osoba s autizmom iz naprednih zemalja (Nizozemska).

Kroz prezentaciju i predavanje dr. Kramarića,  sa svrhom boljeg razumijevanja razvojnih specifičnosti osoba s autizmom i unapređenja roditeljsko-skrbničke uloge, roditelji su dobili priliku iznijeti vlastita iskustva i ostvariti međusobne kontakte koji ih dodatno mogu osnažiti u brizi oko osobe s autizmom i čitave obitelji.

Na predavanju u ukupnom trajanju od 2 sata je sudjelovalo ukupno 17 osoba.

Ova aktivnost je dio projekta “Jačanje kapaciteta roditelja osoba s autizmom” kojeg sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Više o projektu možete pročitati ovdje .