POZIV – Predstave Mejreme Reuter u siječnju 2014. godine

Ti i ja gradimo prijateljstvo sada i ovdje

Udruga za autizam – Zagreb predstavlja tri predstave Mejreme Reuter u siječnju, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Riječ je o interaktivnim predstavama gdje je publika pozvana da sudjeluje i tako izravno postane dio kreativnog procesa u stvaranju glazbeno – scenskog doživljaja u kojem su potrebni samo dobra volja i pregršt mašte.

U sklopu njezinog životnog projekta Umjetnost u terapiji, kojeg već dvadesetak godina implementira na tri kontinenta, među djecom i odraslima, ova akademska umjetnica, edukator i terapeut želi pomoći Udruzi za autizam – Zagreb da prikupe sredstva za obnovu prostorija u ulici kneza Ljudevita Posavskog 37 u Zagrebu u kojima će se odvijati rad udruge. Mejremina velika želja je da kreativna terapija zaživi na toj adresi upravo onako kako je zaživjela na svim mjestima gdje ju je kreirala. I da se širi. Kao i prijateljstvo.

MALA CRVENA KUĆA je prva predstava u nizu koja će se igrati u srijedu 15. siječnja i u petak 31. siječnja s početkom u 17 sati. To je priča o kući bez vrata, bez prozora sa dimnjakom u sredini i sa zvijezdom unutra. Stekla je veliku popularnost ne samo među djecom, nego i roditeljima, jer nakon predstave djeca jedu voće bez da ih se na to posebno nagovara.

MAJKA BISER će se igrati u petak, 17. siječnja u 17 sati. To je bajka o moru i prijateljstvu. Majka Biser je najveći i najljepši biser na dnu mora koji je san svakog lovca na bisere. Jedan od njih je i dječak koji zajedno sa svojim ujakom prvi put ide u lov. Sve što je lijepo i željeno ima svoju tajnu, a svaka tajna u sebi uvijek nosi i elemente opasnosti. U potrazi za svojim snom dešava se nevolja, dječak upoznaje pravog prijatelja, dupina, koji mu  pomaže i vodi ga kroz najveću avanturu ispod morske površine. Dupin uči dječaka da je pravi biser ljubav koju imamo u srcu za more. Uči ga da sve što bacimo u more, ono će nam vratiti natrag.

SAHARSKO BLAGO će biti predstavljeno u petak 24. siječnja u 17 sati. To je interaktivna radionica u kojoj metodom „hands on the treasure“ djeca doznaju više o najvećoj pustinji na svijetu. Kroz priču, dakle auralno, kroz slide i video prezentaciju, dakle vizualno, ali i kroz taktilni aspekt, uzimajući direktno u ruke saharske geološke primjerke olivina, okamenjenog drveća, konglomerata, fosila, kristala, pustinjske ruže, ohlađene mjehure lave i pustinjske biljke koja se jednom kapljicom vode otvara, kao i sjekira iz kamenog doba, djeca mogu doživjeti energiju tog čarobnog prostranstva. U priči doznaju ne samo o geološkom i antropološkom blagu, već o pojmu dezertifikacije i o ekologiji koja je glavna smjernica ovog projekta Mejreme Reuter, koja je provela sedam i pol godina istražujući Saharu, jedan od najfascinatnijih dijelova ovog našeg prekrasnog planeta te radila na podizanju ekološke svijesti mladih na tri kontinenta.

Cijena ulaznice za sve osobe, male i velike je 20 kuna, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za uređenje prostorija udruge. Ulaznice možete i donirati. Vi je kupite, a Udruga će proslijediti djeci iz doma za nezbrinutu djecu ili djeci koja žive u obiteljima ugroženog ekonomskog statusa, jednom riječju – potrebitima. Tako se prijateljstvo još više širi.

Hvala na podršci!

Plakat-Zagreb-Mala-crvena-kuća_140115
Plakat – Mala crvena kuća
Plakat-Zagreb-Majka-Biser_140117
Plakat – Majka Biser

 

Plakat-Zagreb-Saharsko-blago_140124
Plakat – Saharsko blago