Udruga za autizam – Zagreb dobila podršku od Grada Zagreba za pružanje kvalitetnijih usluga u zajednici za osobe s autizmom i njihove roditelje/skrbnike

Zagreb, 6. svibnja 2014. –

U sklopu javnog natječaja za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje programa/projekata udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređivanje kvalitete života osoba s invaliditetom za 2014. godinu, Grad Zagreb je, sukladno uvjetima navedenima u pozivu, dodijelio financijsku podršku Udruzi za autizam-Zagreb za provođenje dva projekta.

Udruga za autizam – Zagreb dobila je vrijednu podršku za pružanje kvalitetnijih usluga za osobe s autizmom i njihove roditelje/skrbnike, kojima će osigurati aktivnosti u zajednici, i to u obliku kreativnih radionica i službe podrške u obitelji. Podržana od strane Grada Zagreba i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom,  Udruga za autizam – Zagreb potpisala je ugovore o ostvarenju financijske potpore za provođenje navedenih aktivnosti 6. svibnja  2014. godine.

Projekti „Služba podrške u obitelji“ i „Kreativne radionice za osobe s autizmom“ jedni su od najkontinuiranijih aktivnosti udruge. Zamišljeni su kao aktivnosti namijenjene  jačanju i potpori osobama s autizmom i članovima njihovih obitelji, a usmjerene na neposrednu pomoć, edukativni i savjetodavni rad, prevenciju institucionalizacije, alternativne oblike skrbi, neovisno življenje te na poticanje cjelovite integracije ovih osoba. Dodatno, dosadašnje iskustvo u provođenju ovih projekata, s vremenom je dokazalo svoju korisnost u razvoju i poboljšanju svakodnevnog života osoba s autizmom te u sprječavanju, ublažavanju i otklanjanju stanja socijalne ugroženosti, emocionalne, mentalne i tjelesne iscrpljenosti roditelja/skrbnika ovih osoba.

Rad na projektima “Kreativne radionice za osobe s autizmom” i “Služba podrške u obitelji” također će pomoći Gradu Zagrebu u ostvarivanju ciljeva postavljenih u Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom i Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine.

Više o projektu “Kreativne radionice za osobe s autizmom” možete pročitati ovdje .