Poziv na predstave u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Dragi svi,

Udruga za autizam-Zagreb i  umjetnica Mejrema Reuter pozivaju vas na dvije kazališne predstave za djecu interaktivnog karaktera. Prva kazališna predstava „Majka biser“ održat će se u petak, 20. ožujka u 18 sati, a druga predstava pod nazivom „Mala crvena kuća“ 27. ožujka u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, Trg kralja Tomislava 19 u Zagrebu.

Predstava „Majka biser“ je bajka o moru i prijateljstvu. Majka Biser je najveći i najljepši biser na dnu mora koji je san svakog lovca na bisere. Jedan od njih je i dječak koji zajedno sa svojim ujakom prvi put ide u lov. Sve što je lijepo i željeno ima svoju tajnu, a svaka tajna u sebi uvijek nosi i elemente opasnosti. U potrazi za svojim snom dešava se nevolja, dječak upoznaje pravog prijatelja, dupina, koji mu  pomaže i vodi ga kroz najveću avanturu ispod morske površine. Dupin uči dječaka da je pravi biser ljubav koju imamo u srcu za more. Uči ga da sve što bacimo u more, ono će nam vratiti natrag.

Predstava „Mala crvena kuća“ je priča o kući bez vrata, bez prozora sa dimnjakom u sredini i sa zvijezdom unutra. Stekla je veliku popularnost, ne samo među djecom nego i roditeljima, jer nakon predstave djeca jedu voće bez da ih se na to posebno nagovara.

Ove kazališne predstave su, također, i prilika za najavu Svjetskog dana autizma koji se obilježava 2. travnja, prilika za podizanje razine svjesnosti o autizmu i informiranja javnosti o poremećaju od kojeg u Hrvatskoj pati otprilike 8000 pojedinaca. Poruka koju Udruga za autizam-Zagreb i Mejrema Reuter šalju, odražava izazove kojima se Udruga bavi, uključujući socijalno uključivanje i život osoba s autizmom u zajednici.

Cijena ulaznice za sve osobe, male i velike je 20 kuna, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za Udrugu za autizam – Zagreb. Ulaznice možete i donirati.