HUMANITARNI KONCERT MLADENA GRDOVIĆA POVODOM PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA ADAPTACIJU NOVE STAMBENE ZAJEDNICE ZA ODRASLE OSOBE S AUTIZMOM

Udruga za autizam – Zagreb poziva vas na humanitarni koncert Mladena Grdovića koji će se održati 4. rujna 2015. u 20,00 sati na Izletištu Petek, Etanska cesta 2 u Ivanić-Gradu.

Usprkos zakonskom okviru koji propisuje da svaka osoba s invaliditetom ima jednako pravo na život u zajednici, dostupnost izvaninstitucijskih usluga za osobe s autizmom u Republici Hrvatskoj vrlo je niska. Kako bi odgovorila na ovaj problem, Udruga za autizam – Zagreb osnovala je 2010. godine dvije stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom i za sada je jedina udruga roditelja u Republici Hrvatskoj koja pruža izvaninstitucijske usluge socijalne skrbi za odrasle osobe s autizmom u zajednici u manjim životnim i stambenim cjelinama.

S obzirom da je broj korisnika Udruge kojima je potrebna stručna pomoć velik, Udruga sada radi na stvaranju preduvjeta za osnivanje treće stambene zajednice u mjestu Vukšincu u Vrbovečkoj Dubravi (Zagrebačka županija) što će omogućiti provođenje programa organiziranog stanovanja za odrasle osobe s autizmom i poboljšanje kvalitete njihovog života i njihovih obitelji.

Na humanitarnom koncertu nastupit će Mladen Grdović i ženski vokalni sastav „Ive“. Ulaznice za koncert po cijeni od 40,00 kn je moguće kupiti u Udruzi za autizam-Zagreb, Ljudevita Posavskog 37, 10 000 Zagreb te na dan koncerta na blagajni Izletišta Petek.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Udruzi za autizam-Zagreb za adaptaciju i uređenje objekta nove stambene zajednice.

Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i daju svoj doprinos ovoj akciji. Kupnjom svake ulaznice pomoći ćete da što prije zajednički uredimo novi dom osoba s autizmom.

Veselimo se vašem dolasku!