Udruga za autizam-Zagreb sudjelovala na radionici o osobno usmjerenom planiranju

Koordinatorica stambenih zajednica Danijela Živković i voditelj programa organiziranog stanovanja Vedran Suša sudjelovali su na radionici za facilitatore osobno usmjerenog planiranja, koja se održala 4. studenog 2015. godine u Zagrebu.

Organizator jednodnevne radionice osobno usmjerenog planiranja je Centar za obrazovanje odraslih Validus i Neighbours Inc. SAD. Cilj radionice bio je okupiti polaznike stručnog usavršavanja iz osobno usmjerenog planiranja, koji praktično primjenjuju ove alate te time omogućiti razmjenu znanja i iskustva.

Voditelji radionice su bili Patti Scott i Dave Hasbury, međunarodno priznati stručnjaci iz organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a, s dugogodišnjim iskustvom u razvoju kreativnih oblika podrške u zajednici i transformaciji tradicionalnih pružatelja u pružatelje individualizirane i samoodređene podrške, te Bojana Rozman, međunarodni konzultant s dugogodišnjim iskustvom u razvoju službi podrške u zajednici usmjerenih na pružanje inkluzivnih i osobno usmjerenih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama i Slavenka Martinović, ravnateljica Centra za Obrazovanje Odraslih Validus, s višegodišnjim iskustvom u razvoju obrazovnih sadržaja usmjerenih na pružanje inkluzivnih i osobno usmjerenih usluga.