Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U povodu obilježavanja 69 godina rada Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO) i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano je prigodno događanje u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Osim velikog završnog koncerta, URIHO je organizirao izložbu radova udruga i okrugli stol na temu „Značaj sporta u funkciji zdravlja osoba s invaliditetom“ te završni koncert.

U sklopu izložbe, Udruga je imala izložbeno-promotivni štand na kojem smo dijelili letke o Udruzi i upoznavali sugrađane s našim radom, te predstavljali uratke naših korisnika.

Lisinski 3

Događanju je prisustvovao Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je podijelio „Povelje Ivančica“ osobama koje su se istaknule u području promicanja prava osoba s invaliditetom, te posjetio štand Udruge za autizam-Zagreb.

Gradonačelnik na štandu udruge

Fotografija preuzeta sa službene Facebook stranice Grada Zagreba

Za glazbeni dio programa  bili su zaduženi Tomislav Brajša, Tamburaški orkestar MUP-a i Zbora policijske akademije pod ravnanjem Nevenke Pavleković, Soul Fingersi, Tamburaški orkestar Vremeplov, Zdravko Škender i Pero Rogan.

Osim zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, među uglednim uzvanicima su bili Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, predstavnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, te njezina zamjenica Marinka Bakula Anđelić.

Hvala svima koji su posjetili naš promotivno-izložbeni štand, interesirali se o radu naše Udruge te donacijama pomogli u radu.