Gosti iz Slovenije i Srbije posjetili udrugu

U Zagrebu je u ponedjeljak, 22.veljače 2016. godine održan sastanak predstavnika Udruge za autizam-Zagreb i roditelja te djelatnika u području socijalne skrbi osoba s autizmom iz Republike Slovenije i Republike Srbije.

Ovaj sastanak predstavlja oblik suradnje u prijenosu i razmjeni iskustva udruge i susjednih država u skrbi osoba s autizmom, na kojem je poslovna tajnica Udruge za autizam-Zagreb Daria Kuček predstavila rad udruge u području pružanja izvaninstitucijskih usluga za osobe s autizomom i njihove obitelji u Republici Hrvatskoj, te napore udruge u osnivanju dvije stambene zajednice u sklopu pokretanja programa organiziranog stanovanja za odrasle osobe s autizmom. Prateći rad organizacije, upravo u ovom programu naši gosti su vidjeli primjer dobre prakse za njihove buduće aktivnosti.

Nakon sastanka u sjedištu organizacije, gosti iz Republike Slovenije i Republike Srbije su, u pratnji dugogodišnjeg člana Udruge, gospodina Vladimira Ružića, na čiju inicijativu je događaj održan, posjetili stambenu zajednicu u Mostarima gdje su imali priliku upoznati se s korisnicima i djelatnicima te s načinom rada zajednice, provjeriti kvalitetu usluge i realizaciju aktivnosti programa organiziranog stanovanja za odrasle osobe s autizmom.

Posjeta je bila obilježena zadovoljstvom gostiju oko provedbe programa i rada stambene zajednice te mogućnosti pokretanja programa organiziranog stanovanja u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

2016-02-22 12.55.18