Održana radionica o osobama s autizmom u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu

Udruga za autizam-Zagreb održala je u utorak, 23. veljače 2016. godine u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu interaktivnu radionicu za djecu 6. razreda, pod nazivom „Učimo o osobama s autizmom“. Radionica je održana u sklopu projekta “Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo: učimo o osobama s poremećajima iz autističnog spektra od vrtića do srednjoškolskih dana“, a čiji je partner Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Radionicu je održala socijalna radnica i psihologinja Maria Tomić Preiner, suradnica na projektu.

Cilj radionice je bio upoznati učenike s ograničenjima, mogućnostima i potrebama osoba s poremećajima iz autističnog spektra te na koji način mogu prepoznati njihove osobitosti te ih uključiti u svakodnevni život neposredne društvene okoline. Uz grupni i individualni rad i uz pomoć edukativnih video isječaka, tijekom radionice učenici su davali vlastite primjere tolerantnijeg odnošenja prema osobama s poremećajima autističnog spektra u svakodnevnom životu.

U sklopu projekta „Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo: učimo o osobama s poremećajima iz autističnog spektra od vrtića do srednjoškolskih dana“ uskoro će biti održane i radionice u drugim školama Grada Zagreba te u Ivanić-Gradu.

DSC00622