Poziv na radionicu o oralnom zdravlju i oralnoj higijeni

U suradnji sa Stomatološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Udrugom studenata dentalne medicine, Udruga za autizam-Zagreb sudjelovat će u istraživanju pod nazivom „Istraživanje o provođenju oralne higijene, stavovima o važnosti njezina održavanja i prehrambenim navikama osoba s poremećajima iz autističnog spektra“. Koordinatorice istraživanja su studentice Ivana Ivančić i Petra Miholić, a mentor projekta je doc. dr. sc. Marin Vodanović.

Svrha projekta je edukativne naravi i podrazumijeva informiranje roditelja i skrbnika osoba s poremećajem iz autističnog spektra o važnosti i mjerama održavanja oralnog zdravlja.

U sklopu projekta, kooordinatorice istraživanja i zainteresirani studenti će održati radionicu za osobe s autizmom i njihove roditelje o oralnom zdravlju i oralnoj higijeni u ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine, s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge za autizam-Zagreb, Ulica Ljudevita Posavskog 37, 10 000 Zagreb.

Ovim putem vas pozivamo da prisustvujete radionici i svojim dobrovoljnim sudjelovanjem doprinesete uspjehu ovog  istraživanja. Rezultati upitnika bit će obrađeni u svrhu analize stavova i mišljenja o oralnom zdravlju te svijesti o važnosti njegovog održavanja. Prikupljeni podaci bit će na primjeren način pohranjeni na Zavodu za dentalnu antropologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.