Održane dvije radionice o autizmu za srednjoškolce u Ivanić-Gradu

U sklopu projekta „Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo: učimo o osobama s poremećajima iz autističnog spektra od vrtića do srednjoškolskih dana“, Udruga za autizam-Zagreb održala je 10. i 15. ožujka 2016. godine u Srednjoj školi Ivan Švear u Ivanić Gradu dvije radionice za učenike prvih razreda, pod nazivom „Učimo o osobama s autizmom“.

Učenici su imali priliku upoznati ograničenja, mogućnosti i potrebe osoba s poremećajima iz autističnog spektra te na koji način mogu prepoznati ove osobe i pomoći im. Aktivnosti radionica, na kojima je sudjelovalo 60-ak učenika, održala je socijalna radnica i psihologinja Maria Tomić Preiner.

Projekt “Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo: učimo o osobama s poremećajima iz autističnog spektra od vrtića do srednjoškolskih dana“ financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u godini 2015./2016-oj.

U sklopu projekta, u travnju će biti održana i radionica za djecu predškolskog uzrasta u dječjem vrtiću Milana Sachsa u Zagrebu.