Uspješno održana druga radionica u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu

U ponedjeljak, 9. svibnja 2016.godine u prostorima škole održana je radionica o autizmu za učenike 6. razreda koju je osmislila i vodila psihologinja i socijalna radnica Maria Tomić-Preiner, a asistirala joj je Daria Kuček.

Sadržaj radonice:

– asocijacije o autizmu
– praktičan rad : kviz znanja o osobama s autizmu, diskusija o istinama i zabludama o autizmu
– gledanje video isječka o mladoj osobi s autizmom i razgovor o načinu na koji osobe s autizmom doživljavaju svijet oko sebe i kako im se možemo približiti
– evaluacija radionice

Na radionici su učenici imati priliku vidjeti i učiti o najčešćim značajkama autizma i kako se ponašati u prisutnosti djece, mladih i odraslih osoba s autizmom. Učenici su izrazili zadovoljstvo radionicom te navode da im je radionica korisna jer znaju da osobe s autizmom postoje, ali da nisu znali kako se ophoditi prema njima te su željeli naučiti isto. Osim što su učenici pokazali interes za pomoć osobama s autizmom i zavidnu razinu tolerancije, radionica je protekla u vrlo ugodnoj i interaktivnoj atmosferi.

Radionica je dijelom aktivnosti projekta “Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo: učimo o osobama s poremećajima iz autističnog spektra od vrtića do srednjoškolskih dana“ kojeg sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radionica o autizmu
2016-05-09 11.36.56
Radionica o autizmu