Pružimo osobama s autizmom topli dom

Dragi prijatelji, svi ljudi dobre volje!

Udruga za autizam – Zagreb je nevladina, neprofitna, humanitarna organizacija osnovana 1997. godine te je prva i jedina udruga roditelja djece s autizmom u Republici Hrvatskoj koja je osnovala stambene zajednice za osobe s autizmom starije od 21. godine i koja za njih pruža usluge socijalne skrbi u zajednici budući da to pitanje još uvijek nije sustavno riješeno. Do sada je Udruga za autizam – Zagreb osnovala dvije životne zajednice, jednu u mjestu Mostari u Vrbovečkoj Dubravi i drugu u Sesvetama u naselju Novi Jelkovec. Ove godine u dugogodišnji najam dobili smo manju područnu školu u mjestu Vukšincu, kraj Vrbovečke Dubrave koju moramo potpuno urediti, adaptirati u skladu s važećim standardima i propisima kako bi odrasle osobe s poremećajem iz autističnog spektra imale sretniju budućnost te u konačnici kvalitetniji život u lokalnoj zajednici.

Da bi se objekt priveo svrsi, potrebno je sanirati krovište, izvršiti kompletnu adaptaciju u smislu građevinsko – obrtničkih radova, instalacije plina i centralnog grijanja te električnih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija.

Okvirna procjena troškova za adaptaciju i sanaciju područne škole za navedene radove je 980.000,00 kn. Inicijalna procjena napravljena je isključivo kako bi se dobila okvirna cijena investicije, dok ćemo uvid u stvarno stanje troškova imati tek nakon što se izradi idejni nacrt i službeni troškovnik te nakon što se putem javnog natječaja odabere najpovoljniji izvođač(i) radova.

Za više informacija molimo vas pogledajte našu brosuru .

Molimo vas da nas podržite u ovom projektu u okviru vaših mogućnosti, a mi ćemo vas kao donatora istaknuti na našoj mrežnoj stranici i u svim našim javnim nastupima.

Otvoreni smo za sve oblike suradnje i unaprijed se zahvaljujemo na vašoj pomoći,

tim Udruge za autizam-Zagreb