POZIV NA OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU

Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo!

Povodom obilježavanja desetog Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Udruga za autizam-Zagreb želi ukazati na izazove u životu osoba s poremećajima iz spektra autizma

Udruga za autizam – Zagreb poziva vas na svečano obilježavanje desetog Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koje će se održati u petak, 31. ožujka 2017. godine na Trgu bana Josipa Jelačića, od 10:00 – 16:00 sati i u Kinu Europa u ponedjeljak 3. travnja 2017. godine u 19 sati.

Na Trgu bana Josipa Jelačića, program će započeti u 11:30 sati dolaskom uvaženih uzvanika koji će zajedno s djecom, mladim i odraslim osobama s poremećajima iz autističnog spektra slagati veliku puzzlu s temom ovogodišnjeg Dana svjesnosti o autizmu – “Rušimo zajedno barijere autizma-izgradimo pristupačno društvo!”. Nakon toga će u 12 sati Gradonačelnik Grada Zagreba, gdin. Milan Bandić u zrak pustiti plave balone s natpisom „Autizam 12 000“, procijenjenim brojem osoba s autizmom u RH. Također, posjetitelji će imati priliku posjetiti promotivni štand Udruge na kojem će se moći upoznati s postignućima Udruge, projektima i krajnjim korisnicima te članovima.

U suradnji s Martinom Milinkovićem iz M.R.T.N. Media i  Kinom Europa, Udruga za autizam-Zagreb organizira i humanitarno prikazivanje filma „Život kao crtić“ koje će se održati u ponedjeljak 3. travnja 2017. godine u 19 sati u Kinu Europa, Varšavska 3. „Život kao crtić“ je dugometražni dokumentarni film Rogera Rossa Williamsa,  redatelja koji je osvojio nagradu Američke filmske akademije, o dječaku s poremećajima iz spektra autizma koji s okolinom komunicira kroz ponavljanje dijelova omiljenih mu animiranih filmova. Ulaznice se mogu nabaviti na adresi Udruge za autizam-Zagreb, Ulica Ljudevita Posavskog 37 od 8-16 sati ili od 18 sati na dan prikazivanja filma u Kinu Europa. Cijena ulaznice je 30 kn, a sav prihod od ulaznica namijenjen je poboljšanju kvalitete života osoba s poremećajima iz spektra autizma.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2. travnja Svjetskim danom svjesnosti o autizmu kako bi se skrenula pozornost na potrebu poboljšanja kvalitete života osoba s poremećajima iz spektra autizma te kako bi mogli živjeti ispunjen i smislen život kao sastavni dio društva. Poruka koju ovogodišnji moto šalje, „Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo!” odražava izazove i teme kojima se Udruga za autizam-Zagreb bavi posljednjih 20 godina svoga djelovanja.