Na Adventu u Maksimiru 29. prosinca rušimo barijere autizma, zajedno!

Humanitarna akcija u Maksimiru: Na Adventu u Maksimiru 29. prosinca rušimo barijere autizma, zajedno! Udruga za autizam – Zagreb i Advent u Maksimiru u ovu subotu, 29. prosinca, organiziraju humanitarni program na najšarenijem blagdanskom mjestu u gradu! Od 10 do 13 sati održat će se tako program „Rušimo barijere autizma zajedno“, koji donosi aktivnosti za sve generacije – kako za djecu, tako i za one malo starije.

Udruga za autizam – Zagreb osnovana je 1997. godine, a 2010. godine postala je prva (za sada i jedina) roditeljska udruga u Hrvatskoj, koja je pokrenula alternativni izvaninstitucionalni oblik skrbi za odrasle osobe s autizmom, te redovno organizira brojne aktivnosti s ciljem osvještavanja šire zajednice o autizmu, ali i osiguravanja što kvalitetnijeg života za osobe s autizmom.

U paviljonu za djecu, održat će se kreativna likovna radionica koju će voditi likovna pedagoginja Ivana Ježić, radna terapeutkinja Annika Novak, profesorica rehabilitacije Ivana Topolovec te odgojiteljica Sanja Carević. Sudjelovanje je besplatno za svu djecu! Također, suradnici s Fakulteta elektrotehnike i računarstva pridružit će se događanju, u društvu robota Nao, koji sudjeluje u rehabilitaciji djece s autizmom. Na prigodnom humanitarnom punktu, prikupljat će se dobrovoljni prilozi i bit će izložene unikatne rukotvorine koje su izradili korisnici Udruge za autizam – Zagreb. Posjetitelji će moći dobiti više informacija i upoznati se s autizmom i izazovima s kojima se susreću osobe s autizmom, te saznati na koji način mogu pomoći ovoj potrebitoj zajednici.

Uz poznatog glumca Zlatana Zuhrića Zuhru, na Adventu u Maksimiru toga će jutra biti prisutni i roditelji s djecom s autizmom i studenti. Sve prikupljene donacije idu Udruzi za autizam, a služit će za nabavu didaktičkih i likovnih materijala za likovne radionice, te organizaciju slobodnog vremena korisnika.

Max Beck - Unsplash
Fotografija: Max Beck – Unsplash