Nakon ljeta, ponovno Podrška u obitelji

Zajedno krećemo u novu sezonu

Ljeto je završilo, počinje nova školska godina, ali naš projekt Podrške u obitelji nastavlja se i dok se pripremamo za jesen. Obitelji se vraćaju svojim uobičajenim aktivnostima i rasporedima, što znači da je potreba za usluge koje nudimo u sklopu tog projekta odgovarajuće povećana.

Podsjetimo, u sklopu projekta nudimo Službu podrške u obitelji, Predah uslugu, Odmor skrbnika i Edukativne radionice. Riječ je o segmentiranom projektu koji obiteljima čiji su članovi i osobe s poremećajem iz spektra autizma nudi različite vrste asistencije u svakodnevnoj rutini, bilo da je riječ o konkretnoj pomoći u kućanstvu, o usluzi provođenja kvalitetnog vremena s osobom s PSA kako bi se roditelji i skrbnici mogli posvetiti drugim obavezama ili jednostavno odmoriti.

Projekt je financiran od Grada Zagreba, provodi se tijekom cijele kalendarske godine u Zagrebu i obuhvaća sve gradske četvrti. Osim što se pruža direktna pomoć obiteljima osoba iz spektra autizma na području Grada Zagreba, provedbom projekta razvija se i povećava dostupnost izvaninstitucionalne socijalne usluge te dolazi do proširenja mreže socijalnih usluga u zajednici.