Održana Izborna skupština: nešto novih ljudi, ali ista misija!

Izborna skupština Udruge za autizam – Zagreb održana je 11. veljače 2020. u središnjici na adresi Ljudevita Posavskog 37. Skupštinu je vodila tajnica Marija Dasović, a prisutne je redovne članove i gostepozdravila predsjednica Slavica Dujmović.

Predsjednica je prisutne izvijestila o radu Udruge u 2019. godini prezentacijom koja je uključila sve programe i projekte koje Udruga kontinuirano provodi, od organiziranog stanovanja, preko dnevnog programa, programa podrške u kući i programa rane intervencije, s posebnim osvrtom na njihovu održivost kao i funkcioniranje same Udruge. Financijsko izvješće podnijela je knjigovotkinja Vesna Branković i zaključila kako je trend poslovanja udruge pozitivan. Predsjednica Udruge također je iznijela i Prijedlog orijentacijskog plana rada i programa rada Udruge u 2020.godini. Sva izvješća i prijedlog usvojeni su jednoglasno.

Na Skupštini je, također jednoglasno, izglasan novi sastav tijela Udruge. U Predsjedništvu Udruge sada su Slavica Dujmović, Blanka Šramek, Jasmina Frey-Škrinjar, Danijel Pilaković i Igor Ružić. Nadzorni odbor čine Marija Dasović, Jelka Hero i Renato Petek kao vanjski član. Milanija Butući, Zdenka Kraljević i Vladimir Ružić su Etičko povjerenstvo, dok u Izvršnom timu djeluju Anita Dražetić, Dunja Tadić i Nina Leko. Tajnica Udruge sada je Sandra Kolak, a predsjednik Igor Ružić.

Izbornu skupštinu obilježio je emotivni trenutak kad se prof. dr. Jasmina Frey Škrinjar u ime članstva zahvalila Slavici Dujmović na desetljetnom predanom radu, viziji, hrabrosti i upornosti u dosadašnjem radu i postignućima.