Projekcija filma “Eugen, što želiš?” u Kinu Tuškanac

Iz filma “Eugen, što želiš?” redatelja Senada Zemunovića

Iz filma “Eugen, što želiš?” redatelja Senada ZemunovićaIz filma “Eugen, što želiš?” redatelja Senada ZemunovićaTravanj je mjesec u kojem se u svijetu, pa i kod nas, obilježava svjesnost o autizmu, a nama je to bio povod za projekciju jednog filma. „Eugen, što želiš?“ film je redatelja Senada Zemunovića koji prati neobičnog dječaka Eugena. On ne pere zube, ne komunicia i često se ljuti. Iako je okružen ljubavlju, ta ljubav teško dopire do njega na pravi način. Jednog dana upoznaje Ivu, pa zatim Mateju, pa Kotu, Ipsilona… i njegov se svijet počinje mijenjati.

„Eugen, što želiš?“ je dokumentarac o autističnom dječaku Eugenu, koji prati njegov napredak tijekom terapije. Film prikazuje koliko puno truda, energije, znanja i ljubavi ulažu, i obitelj i terapeutkinja, u svaki, pa i najmanji pomak u Eugenovom ponašanju. Svaki taj pomak veliki je korak u kojem se najbolje vidi koliko se neke obitelji moraju namučiti za ono što se većini porazumijeva. Ovaj film vjerno i iskreno, bez ušminkavanja stvarnosti prikazuje život s autizmom, te koliko je ljubavi i nepokolebljivosti potrebno za promjenu.

Projekcija će se održati u Kinu Tuškanac 24. travnja 2023. u 19 sati, film traje 55 minuta, a nakon projekcije upriličit će se razgovoru u kojem će sudjelovati Eugenovi roditelji Ksenija i Gordan Graonić, Iva Kovačić, mag. rehab. educ., SI pedagog i Mateja Vukašinec mag. rehab. educ., SI pedagog, te Igor Ružić, predsjednik Udruge za autizam – Zagreb.

Projekciju organizira Udruga za autizam – Zagreb, ulaz na nju je besplatan, a Kinu Tuškanac zahvaljujemo na ustupanju dvorane za ovu priliku.