Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i prijelazno pripremno razdoblje za UAZ

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva započela je s novim sustavom financiranja, u koji je uključena i Udrugu za autizam – Zagreb (UAZ) kroz prijelazno pripremno razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2023. godine. Naime, zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 11. svibnja 2023. godine, rebalansom Državnog proračuna za 2023. godinu te zaključenim Ugovorom s Vladinim Uredom za udruge o doznačavanju sredstava za sustavne podrške, stvoreni su financijski preduvjeti za početak provedbe sustavne podrške isključivo za udruge iz Domovinskoga rata i udruge osoba s invaliditetom koje u ovoj godini završavaju trogodišnji ciklus institucionalne podrške Nacionalne zaklade.

UAZ je u prethodnom razdoblju imao trogodišnju podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koja je počela natječajem 2020. za institucionalnu podršku stabilizaciji i/li razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini i bio je jedan od 18 udruga koje su odabrane za takvu vrstu podrške.

Veselimo se nastavku suradnje i prepoznavanju potrebe za ovakvom vrstom podrške bez koje bi funkcioniranje Udruge za autizam – Zagreb bilo nemoguće, a naši korisnici bili bi zakinuti za socijalne usluge koje im pružamo bez naknade i koje su im od životne važnosti.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva