In memoriam Jurica Popović

Upravo ovih dana u kojima smo konačno završili projekt Naš plavi svijet i izgradili kuću u kojoj će živjeti osam osoba s poremećajem iz spektra autizma uz 24-satnu podršku asistenata, prisjećamo se i samih početaka, vremena u kojem je sve još bilo vrlo neizvjesno i daleko, a ponekada se činilo da su ideje i želje neostvarive. Dobiti sredstva za izgradnju cijele jedne kuće nije mala stvar, no od nekuda je trebalo početi, a to je bilo prikupljanje novca za projektnu dokumentaciju. Modna dizajnerica Matija Vuica odmah se odazvala pozivu i krenulo se u organizaciju humanitarne modne revije Matijinih pidžama 15. prosinca 2016.

Bilo je zamišljeno da pidžame nose korisnici socijalnih usluga Udruge za autizam- Zagreb ali i poznate osobe koje bi, kako je već i red, trebale biti mamac za medije. Naravno, ovakvim akcijama odazivaju se oni koji su i sami senzibilizirani za različitost i imaju empatije prema osobama kojima treba podrška, a svoju medijsku pojavu spremni su staviti u službu humanosti. Jedan od njih bio je Matijin partner, glazbenik Jurica Popović.

Silno nas je ražalostila vijest o njegovoj nagloj i preranoj smrti. Jurica je bio osoba širokih nazora koja nije imala nikakvih dvojbi oko toga što je ispravno, a što ne. Njegovu humanost i sudjelovanje u ovom projektu nećemo nikada zaboraviti, tim više što je na ovoj modnoj reviji sudjelovao na sve načine na koje je to bilo potrebno. Ponosni smo što je bio dio priče o Našem plavom svijetu i što je nesebično svu pažnju skretao na nas i našu svrhu. Vječno hvala, Jurice!

 

Ivana Husar, Andrej K. i Jurica Popović
Ivana Husar, Andrej K. i Jurica Popović